Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX UNIMORTAR 1~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

VANDEX UNIMORTAR 1 - Mortar de impermeabilizare si reparatie. Avizat pentru contactul cu apa potabila.

1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX UNIMORTAR 1 este un mortar de etansare si reparatii, monocomponent, avand ca efect impermeabilizarea betonului la nivel capilar, fiind rezistent la apa si umezeala.

2. DOMENII DE UTILIZARE VANDEX UNIMORTAR 1 este un produs de impermeabilizare elastic folosit pentru tratarea suprafetelor orizontale sau verticale din beton sau zidarie. Datorita compozitiei sale minerale, este indicat in tratarea structurilor absorbante. Poate fi utilizat la: fundatii si pereti de subsoluri, rezervoare, tancuri si turnuri de apa potabila si industriala, piscine, garaje, la protectia suprafetelor contra intemperiilor, igrasiei, eforescentei.

3. PROPRIETATI VANDEX UNI MORTAR 1 trebuie aplicat in straturi de 6 pana la 12 mm grosime, intr-o singura etapa datorita compozitiei sale granulare. Acest material este foarte rezistent la actiunile agentilor abrazivi, mecanici si salinitate.
Datorita compozitiei sale bazate pe ciment, cuart si compusi chimici anorganici speciali, VANDEX UNIMORTAR 1 este impermeabil (testat la peste 7.0 bari/ strat de 10 mm). Este un material durabil si rezistent la inghet dupa punerea in opera. Efectul de impermeabilizare este realizat prin activarea substantelor chimice ce patrund in capilaritatile betonului datorita presiunii osmotice a apei, acestea intrand in reactie cu substantele chimice continute in VANDEX, formeaza legaturi chimice care duc la inchiderea capilarelor si a fisurilor capilare.
Ca urmare a acestei reactii, apa nu mai poate trece prin stratul de produs, acesta ramanand insa permeabil la trecerea vaporilor de apa.

4. DATE TEHNICE STAREA DE AGREGARE PRAF CULOARE GRI DENSITATE BRUTA APROX. 1.85 kg/l LUCRABILITATE APROX. 5-6 ore REZISTENTA LA COMPRESIUNE 40 N/mm2 28 zile temperatura 20oC/65% umiditate relativa REZISTENTA LA INTINDERE 7 N/mm2 28 zile temperatura 20oC/65% umiditate relativa ELASTICITATE 3 X 104 N/mm2 28 zile temperatura 23oC/50% umiditate relativa

Toate datele de mai sus sunt rezultatul mai multor teste facute in conditii de laborator. In practica, variatiile de clima precum temperatura, umiditatea si porozitatea suprafetei pot modifica aceste valori.

5. PUNEREA IN OPERA Punerea in opera a mortarului VANDEX UNI MORTAR 1 se face respectand instructiunile producatorului privind tehnologia de aplicare . Suprafetele din beton vor fi curate si cu sistemul capilar deschis. Suportul din beton trebuie sa nu fie degradat fizic si sa nu prezinte urme de alterare chimica sau segregare.

Mortarul uscat VANDEX UNI MORTAR 1 se amesteca cu apa in proportie de 2 : 0.8 in amestecatoare mecanice, timp de 3 minute. Se va pregati o cantitate de material care sa poata fi prelucrat in 20-30 minute. Suprafetele de beton tratate trebuie mentinute 5 zile umede si protejate contra razelor solare puternice, vantului si inghetului, timp in care se acopera cu folie de protectie sau se umecteaza continuu.Aplicarea mortarelor se va face fie manual cu unelte de zidarie, fie cu instalatii de stropit. Pentru informatii suplimentare contactati firme specializate in aplicarea acestui produs.

6. CONSUM Pentru un strat de 1 mm grosime sunt necesare 2 kg de VANDEX UNI MORTAR 1 /m2.

7. MOD DE AMBALARE Saci de hartie - 25 kg, 50 kg..

8. CONDITII DE LIVRARE Produsul se livreaza insotit de declaratia de conformitate, agrementul tehnic, fisa tehnica si certificat de garantie emise de furnizor.

9. CONDITII DEPOZITARE In conditiile depozitarii intr-un loc uscat si inchis, in ambalajul original nedeteriorat, produsul isi mentine proprietatile 12 luni.

10. MASURI DE SIGURANTA La prelucrarea mortarelor VANDEX se vor respecta normele de tehnica securitatii muncii, astfel:

SIGURANTA IN EXPLOATARE Produsele nu sunt toxice, nu degaja noxe, nu sunt cuprinse in lista noxelor cancerigene sau potential cancerigene, conform OMS nr 1957/95
SIGURANTA LA FOC Mortarele aplicate nu modifica comportarea la foc a suprafetelor suport, produsele se incadreaza in clasa de combustibilitate C0 (neinflamabil)
IGIENA, SANATATEA OAMENILOR, REFACEREA SI PROTECTIA MEDIULUI Fiind un produs pe baza de ciment, VANDEX UNI MORTAR 1 are o compozitie foarte alcalina.
Evitati contactul cu pielea si ochii. Se folosesc manusi adecvate si ochelari de protectie. In caz de contact cu pielea, spalati zona cu multa apa. In caz de contact cu ochii, clatiti imediat cu multa apa si consultati medicul.

11. GARANTIA Produsul aplicat este garantat timp de 10 ani, cu conditia ca instructiunile de punere in opera recomandate de producator sa fie respectate.eXTReMe Tracker