Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX EXPASEAL B PLUS~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Cordon de etansare expandabil 16 x 21 mm cu pelicula de protectie la ploaie

Flexibilitate ridicata
Efect de impermabilizare cristalina
Comportament de expandare foarte bun
Reistent la apa sub presiune pana la 7 bar
Avizat pentru structurile purtatoare de apa potabila
Inalta elasticitate in functie de latimea benzii si dimensiunea rostului
Lipirea la cald asigura rosturi sigure si etanse la apa1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX EXPASEAL B PLUS - cordoanele de etansare VANDEX EXPASEAL B PLUS sunt constituite din cauciuc de poli-izobutilena / bentonita de sodium, fileri speciali si aditivi. VANDEX EXPASEAL B PLUS se livreaza cu o pelicula de protectie la ploaie.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX EXPASEAL B PLUS este utilizat pentru etansarea rosturilor de turnare sau a trecerilor de conducte in structurile de beton expuse permanent sau temporar la presiunea hidrostatica a apei.

3. PROPRIETATI - Atunci cand este in contact cu apa VANDEX EXPASEAL B PLUS expandeaza in volum peste 300%. Presiunea creata de expandare va forta cordonul de VANDEX EXPASEAL B PLUS sa umple rostul si toate cavitatile existente stopand astfel scurgerea apei. Protectia la ploaie va intarzia expandarea prematura a cordonului cu 2-3 zile. Pelicula protectoare rezista la pH astfel: este rezistenta la ploaie (pH aprox. 7), la betonul alcalin proaspat (pH > 11), insa se dizolva printr-un proces chimic in cazul in care incepe expandarea in contact cu apa. Procesul de expandare este reversibil insa revenirea materialului nu este stabila.

Datorita aditivilor speciali introdusi in amestecul de cauciuc efectul de impermeabilizare al produsului VANDEX EXPASEAL este imbunatatit prin cristalizare.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Toate rosturile care trebuie etansate cu VANDEX EXPASEAL B PLUS trebuie sa fie curate, fara apa si fara muchii ascutite sau nregularitati pronuntate. Instalarea cordonului de VANDEX EXPASEAL B PLUS poate fi realizata pe suprafete umede.

5. APLICAREA - Pentru rosturi cu latimea de 20-40 mm VANDEX EXPASEAL B PLUS se fixeaza in mijlocul rostului. Ca masura de precautie, pentru zidurile mai groase se pot monta doua cordoane paralele de VANDEX EXPASEAL B PLUS.

VANDEX EXPASEAL B PLUS se fixeaza in rost cu adezivul VANDEX UNIFLEX (consultati fisa tehnica relevanta) sau se fixeaza mecanic cu cuie (aprox. 4-5 cuie pe metru liniar) sau se foloseste un profil de fixare. Asigurativa intotdeauna ca VANDEX EXPASEAL B PLUS este in contact total cu suprafata suportului, in caz contrar efectul complet de impermeabilizare neputand fi realizat.
Cordoanele de etansare VANDEX EXPASEAL B PLUS nu trebuie tensionate in timpul instalarii, in caz contrar putand apare fisuri de contractie daca durata pana la turnarea betonului se prelungeste.
Imbinari: VANDEX EXPASEAL B PLUS se suprapune conform schitei de mai sus.

6. MOD DE AMBALARE - Cutii: 30 m (6 5 m)

7. DEPOZITARE - Daca este depozitat in spatii uscate ferrite de inghet, in ambalajul origina, nedeschis sau nedeteriorat garantia produsului este de 12 luni.

8. DATE TEHNICE
Material de baza Cauciuc de poli-isobutilena/bentonita de sodiu
Culoare Negru / gri inchis
Dimensiuni 16 x 21
Greutate 570 g/ml
Capacitatea de expandare 300%
Rezitenta la apa sub presiune 70 m (7 bar)
Temperatura de aplicare -20 °C pana la +50 °C
Rezitenta la micro-organisme Rezistent
Rezistenta chimica Buna rezistenta la cloruri, acizi diluati si baze
(rezistentele specifice disponibile la cerere)
Toate datele reprezinta valori medii obţinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


9. REZISTENTA CHIMICA - Buna rezistenta la:
Pelicule bituminoase pe baza de apa, apa, ciment, apa de var si apa de mare, reziduuri menajere, radiatii UV, hidroliza, microorganisme.
Rezitenta limitata la:
Acizi/baze concentrate, solventi organici (hidrocarburi, esteri, ketona)
Limitari pH:
In functie de temperatura medie, limitele pH-ului admis sunt astfel:
(pH = 2 - 10 (< 30 °C); pH = 5 - 10 (< 40 °C); pH = 6 - 8 (< 60 °C)

10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX EXPASEAL B PLUS nu este o substanta periculoasa. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.eXTReMe Tracker