Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX UNIFLEX NV~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Adeziv elastic si de etansare

Adeziv pentru VANDEX FLEX TAPE D
Se aplica manual sau prin pulverizare
Aderent la suporturi umede
Se intareste in prezenta umiditatii
Nu contine solventi1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX UNIFLEX NV este un adeziv si un etansaizant monocomponent pe baza de polimeri modificati de silan (SMP).

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX UNIFLEX NV este un adeziv universal si este utilizat pentru lipirea benzii VANDEX FLEXTAPE de etansare a rosturilor elastice precum si a fisurilor active ale structurilor din beton. VANDEX UNIFLEX NV are o aderenta buna la otel, aluminiu, beton, sticla, lemn, poliester, PVC, caramida, etc.

3. PROPRIETATI - VANDEX UNIFLEX NV se intareste in prezenta umiditatii. Adera la suporturile umede si are o inalta rezitenta la ultraviolete. Lucrabilitatea sa pe suporturi neregulate este garantata de consistenta sa sub forma de pasta. Produsul nu contine solventi, isocianati sau silicon.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul trebuie sa fie curat si fara urme de grasimi, uleiuri, etc., usor umed, fara a fi insa saturat cu apa in momentul aplicarii. O pregatire buna a suportului se poate realiza prin spalare cu jet de apa sub presiune sau prin polizare.

5. AMESTECAREA - Gata de utilizare.

6. MODUL DE APLICARE - VANDEX UNIFLEX NV se aplica cu ajutorul unui pistol de aplicare cu aer sau manual standard. Nivelarea pana la grosimea ceruta se face cu o gletiera normala sau dintata. Ambalajele deschise trebuie utilizate cat mai curand posibil. Pe suprafetele anterior peliculizate si alte suporturi nementionate mai sus se recomanda efectuarea unor teste de aderenta. Formarea filmului si timpii de intarire depind de umiditate si temperatura.

7. CONSUM - Se aplica 1 mm de VANDEX UNIFLEX NV CA ADEZIV pentru VANDEX FLEXTAPE. Marginile benzii de etansare a rosturilor VANDEX FLEXTAPE trebuie acoperite cu VANDEX UNIFLEX NV.

200 ml de VANDEX UNIFLEX NV per metru liniar pentru VANDEX FLEXTAPE 150/1
300 ml de VANDEX UNIFLEX NV per metru liniar pentru VANDEX FLEXTAPE 200/1 sau 200/2

8. DEPOZITARE - Daca este depozitata in spatii uscate, in ambalajul origina, nedeschis sau nedeteriorat garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE
Consistenta Pasta
Culoare Gri
Miros Fara miros
Densitatea la 23 °C 1.4 g/cm2
Duritate Shore-A la 23°C/50 % umid. relativa approx. 40 ± 2
Formarea filmului la 23°C / 50% umid. relativa < 30 minutes
Rata de intarire la 23 °C / 50% umid. relativa aprox. 2.5 mm/24 h
Intervalul de lucru -40 °C pana la +90 °C
Temperatura de aplicare +5 °C pana la +40 °C (substrat)
Rezistenta chimica Buna rezitenta la uleiuri si grasimi; rezistenta limitata la combustibili, ketone si solventi halogenati; rezistent la imbatranire.
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX UNIFLEX NV nu este o substanta periculoasa. Purtati manusi si protectie pentru ochi corespunzatoare. Asigurati o ventilare buna daca se lucreaza cu cantitati mai mari sau in spatii inchise. In cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Pentru informatii suplimentare consultati fisa tehnica a produsului.eXTReMe Tracker