Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX REFURBISHMENT PLASTER WHITE~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar preamestecat pentru tencuirea peretilor interiori si exterior umezi si/sau contaminate cu saruri

Mortar de tencuiala conform cu specificatiile WTA 2-2-91
Previne eflurorescentel produse de saruri si previne exfolierea
Realizeaza o suprafata uscata (fara condens)
Rezistent la inghet si la sauri1. DESCRIERE - Mortar preamestecat de culoare alba, in concordanta cu DIN 18 557, grupul de mortare PII conform DIN 18 550, care realizeaza o tencuiala hidrofoba, aerata, cu difuzie ridicata a vaporilor, pentru renovarea cladirilor vechi.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White asigura o tencuiala durabila pentru zidaria umeda si contaminata cu saruri. Este ideala pentru renovarea subsolurilor, pivnitelor si structurilor vechi. Realizeaza o suprafata uscata, fara efluorescente. Datorita continutului sau de calciu, VANDEX REFURBISHMENT PLASTER este o solutie ideala pentru renovarea cladirilor istorice. Este adecvat deasemenea pentru utilizarea in zone umede atat la structuri vechi cat si la structuri noi. Are prorietati de termoizolare si este eficace in reducerea sau eliminarea fenomenului de condensare. VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White este ideal pentru finisarea zonelor in care s-a instalat o bariera contra umiditatii capilare.

3. PROPRIETATI - VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White este:
un mortar cu continut de var si nisip (grupa de mortare PII) cu susceptibilitate de fisurare redusa
un mortar hidrofobic, aerat, cu difuzie ridicata a vaporilor de apa
nu permite deplasarea capilara a apei, fiind astfel rezistent atat la saruri cat si la umiditate
creaza o suprafta fara saruri, uscata si fara condens
previne permanent efluorescentele produse de saruri, exfolierea vopselelor si a tencuielii
rezistent la inghet si la sare
permite uscarea subtraturilor umede]
este adecvat pentru aplicarea cu fierul de gelt sau prin pulverizare

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White se aplica peste VANDEX LEVELLING PLASTER sau VANDEX ROUGH CAST (vezi fisele tehnice relevante).

5. AMESTECAREA - Se presara continutul unui sac (25 kg) de VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White in aprox. 3,75-5 litri de apa curate si rece. Se amesteca intens cu un mixer electric timp de cel putin 5 minute asiguranduva ca mortarul este bine amestecat si uniform.

6. APLICAREA - VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White se aplica la 2-4 ore dupa ce straturile precedente au fost realizate. Se aplica cu gletiera sau se pulverizeaza in straturi de minimum 15-20 mm grosime in functie de structura tencuielii de renovare specificata. VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White se aplica in straturi de minimum 10 mm si maxim 20 mm grosime per strat. Pe suprafete foarte umede si in cazul unei contaminari medii cu saruri trebuie aplicate de regula doua straturi (VANDEX LEVELLING PLASTER poate constitui primul strat). Timpul de asteptare intre straturi sau pentru un strat suplimentar de finisare este de cel putin 4 ore. In cazul in care VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White depaseste o grosime totala de 20 mm lasati inca 1 zi/mm in plus inainte de aplicarea straturilor urmatoare. Straturile intermediare trebuie sa aiba o finisare texturata pentru a asigura aderenta. In cazul in care VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White ramane strat de finisare, suprafata se trateaza astfel: se striaza si se niveleaza cu un dreptar de aluminiu, se lasa sa intre in priza si se niveleaza cu o drisca de lemn. Nu aplicati apa pe suprafata. VANDEX REFURBISHMENT PLASTER white isi atinge proprietatile finale dupa intarirea completa.

7. OBSERVATII
a) Aplicarea produsului VANDEX REFURBISHMENT PLASTER White respecta reglementarilor DIN 18
550 prevazute pentru aplicarea tencuielilor: pe durata aplicarii si 24 de ore dupa aplicare trebuie evitate caldura excesiva, temperaturile prea scazute si vanturile puternice. In acest interval de 24 de ore VANDEX REFURBISHMENT PLASTER white trebuie mentinut umed.
b) In cazul umiditatii prin capilaritate se instaleaza o bariera anticapilaritate (consultati ghidurile de aplicare ale produselor VANDEX INJECTION MORTAR si VANDEX DPC INJECTION NO 2).
c) Protejati geamurile, tamplaria de lemn, alte elemente, impotriva murdaririi cu material.
d) Daca totusi acest lucru se intampla, se curata imediat suprafetele respective.
e) Curatati toate uneltele si echipamentele cu apa, imediat dupa utilizare.
f) Nu sunt necesare precautii speciale pentru eliminarea materialului intarit.

8. CONSUM - Aproximativ 12,5 kg/mp la o grosime de 10 mm de VANDEX REFURBISHMENT PLASTER. Grosimea minima a tencuielii este de 15-20 mm in functie de structura sistmului de tencuiala specificat.

9. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie protejati la interior cu folie de polietilena de 25 kg

10. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza intr-un spatiu uscat, in ambalajul original, nedesfacut si nedeteriorat, garantia produsului este de 12 luni.

11. DATE TEHNICE
Aspect
Temperatura de aplicare (gradeC)
Timp de aplicare (min.)

Mortar proaspat
Consistenta (mm)
Densitate (kg/l)
Continut de goluri (% vol.)
Retentia de apa (% vol)
Lucrabilitate (mm)

Mortar intarit
Densitate (kg/l)
Factor de reist. la vapori de apa
Rezistenta la incovoiere (N/mm2)
Rezistenta la compresiune (N/mm2)
Absorbtia capilara de apa (kg/m2)
Adancimea de penetrare a apei (mm)
Porozitatea (% vol.)
Rezisatenta la saruri
Pulbere gri
> 5
25-40


165
Aprox. 1,25
34
86,5
13


1,3
8
1
2,3
2,3
1,5
48
verificata
Specif. WTA 2-2-91
170±5
-
> 25
> 85
reducere < 30


< 1,4
< 12
-
> 1.5-5
< 3
< 5
>40
verificata
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - Irita pielea si ochii. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii, spalati imediat cu multa apa si apelati la sfatul medicului. Purtati manusi corespunzatoare si protectie pentru ochi/fata. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de siguranta a materialului.eXTReMe Tracker