Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX SUPER WHITE~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de impermeabilizare pentru beton

• Impermeabilzeaza si protejeaza in profunzime
• Ramane permanent activ
• Pentru suprafete din beton supuse actiunii apei, cu sau fara presiune
• Avizat pentru contactul cu apa potabila
• Culoare gri sau alba1. DESCRIEREA - Vandex Super si Vandex Super White sunt materiale de aceaisi natura. In timp ce VANDEX SUPER are la baza cimentul Portland gri, VANDEX SUPER WHITE foloseste ca liant cimentul alb. Toate datele tehnice pentru VANDEX SUPER sunt aplicabile si la VANDEX SUPER WHITE, mai putin culoarea, greutatea specifica si timpul de intarire.
VANDEX SUPER este un material care impermeabilizeaza si protejeaza in profunzime suprafetele din beton. Are la baza cimentul Portland, gri sau alb, nisip de cuart tratat special si compusi chimici activi. VANDEX SUPER se livreaza sub forma de pulbere in saci de 25 kg si pentru aplicare necesita numai amestecarea cu apa.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX SUPER poate fi aplicat pe toate suporturile din beton sanatos structural, vechi sau noi. Poate fi aplicat pe suprafete supuse atat la presiuni pozitive cat si negative. Poate fi utilizat in combinatie cu VANDEX PREMIX (vezi fisa tehnica relevanta). Domeniile specifice de aplicare sunt:

• Peretii subsolurilor • Pardoseli din beton • Rosturi tehnologice • Structuri purtatoare de apa • Piscine • Statii de tratare a apei • Tuneluri • Poduri, etc.

3. PROPRIETATI - Cand VANDEX SUPER se aplica pe o suprafata din beton, componentele chimice active se combina cu calciul liber in prezenta umiditatii formand complexe chimice. Aceste complexe chimice obtureaza capilarele si microfisurile din beton prevenind astfel orice tendinta de infiltrare a apei (chiar sub presiune). Cu toate astea, VANDEX SUPER va permite totusi transferul de vapori prin structura (adica betonul va putea inca sa "respire").

In afara de impermeabilizarea structurii, VANDEX SUPER protejeaza betonul de apa marina, apa reziduala si anumite solutii chimice. VANDEX SUPER poate veni in contact cu apa potabila si de aceea este recomandat pentru impermeabilizarea structurilor purtatoare de apa potabila, rezervoarelor, turnurilor de apa etc. VANDEX SUPER si VANDEX SUPER WHITE nu sunt materiale decorative.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Toate suporturile din beton ce urmeaza a fi tratate cu VANDEX SUPER trebuie sa fie curatate si cu sistemul capilar “deschis”. Se indeparteaza laptele de ciment, murdaria, grasimile, etc, prin mijloace corespunzatoare precum spalarea cu apa sub presiune, sablare umeda sau perierea mecanica cu perii de sarma. Betonul deteriorat, zonele cu segregari, fisurile, se buciardeaza si se prelucreaza pana la suport sanatos, se tratateaza cu VANDEX SUPER si, ulterior, reprofilat si/sau matat cu VANDEX UNI MORTAR 1. Suprafetele trebuie bine umezite inaintea aplicarii. Suprafata betonului trebuie sa fie umeda dar nu uda.

5. PREPARAREA - VANDEX SUPER se amesteca mecanic cu apa curata pana la obtinerea consistentei unei vopsele de ulei. Raportul de amestec volumetric aproximativ este de 0,8 parti apa la 2 parti pulbere. Preparati cantitatea de material ce poate fi aplicata in 20 de minute si amestecati frecvent. Daca amestecul incepe sa se intareasca nu adaugati apa, pentru restabilirea lucrabilitatii se reamesteca.

6. CONSUM - Suprafete de beton ce urmeaza a fi tencuite. Un strat de VANDEX SUPER la 0.75 kg/m2, urmat de un strat de VANDEX PREMIX la 1.00 kg/m2. Aplicat prin pensulare sau pulverizare.
Structuri purtatoare de apa, pereti interiori din beton. Doua straturi de VANDEX SUPER la 0.75 kg/m2. Aplicat prin pensulare sau pulverizare.
Placi de beton. VANDEX SUPER - 1.00 kg/m2, aplicat sub forma de mortar pe betonul intarit sau aplicat sub forma de pulbere uscata si flotat in betonul proaspat. Rosturi: VANDEX SUPER la 1.5 kg/m2, aplicat sub forma de mortar pe betonul intarit sau aplicat sub forma de pulbere uscata inainte de turnarea stratului urmator de beton. Beton de egalizare. VANDEX SUPER la 1.2 kg/m2, aplicat sub forma de mortar pe betonul intarit sau aplicat sub forma de pulbere uscata inainte de turnarea placii de beton.

7. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE
Aspect Pulbere
Culoare Gri
Densitate bruta 1,2 kg/l
Componente Monocomponent
Temperatura de aplicare +5°C pana la +25°C
Timp de aplicare Aproximativ 30 de secunde după
amestecare
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX SUPER contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.

eXTReMe Tracker