Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX CORROSION PROTECTION M~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Pentru protectia armaturilor

• Pe baza de ciment
• Monocomponent
• Aprobat pentru contactul cu apa potabila1. PROPRIETATI VANDEX CORROSION PROTECTION M a fost testat si certificat ca fiind adecvat scopului de protectie a armaturilor in conformitate cu specificatiile standardului german ZTV-SIB 90. In acest context produsul nu numai ca asigura protectia anticoroziva a armaturilor din otel ci imbunatateste totodata aderenta straturilor ulterioare din mortare de reparatii si pelicule de tip VANDEX.
VANDEX CORROSION PROTECTION M este un material protector sub forma de mortar, cu continut ridicat de minerale, aprobat si pentru utilizarea sa in domeniul apei potabile (in conformitate cu norma germana DVGW, instructiunea W 270. Produsul se prezinta sub forma de pulbere uscata, gata de utilizare dupa amestecul cu apa. Rezista la inghet si la sarea pentru dezghet, permite difuzia vaporilor de apa si reduce penetrarea CO2. VANDEX CORROSION PROTECTION M produce o pelicula dura la suprafata armaturii.

2. PREGATIREA SUPRAFETEI - Armatura expusa trebuie curatata, crusta si reziduurile indepartate, prin sablare sau alte mijloace adecvate (asigurati-va ca se atinge gradul de pregatire a suprafetei Sa 2,5 in conformitate cu DIN 55928). Betonul din jurul barelor de armare se indeparteaza pana la suport sanatos din punct de vedere structural. La momentul aplicarii se admite ca otelul si betonul sa fie usor umede.

3. PREPARAREA - Se amesteca 5 kg de VANDEX CORROSION PROTECTION M cu 1,4 l apa curata timp de 3 minute, folosind un mixer macanic, pana la obtinerea unei paste omogene, fara cocoloase. Se lasa amestecul in repaos cca. 3 minute, se mai amesteca inca odata un timp scurt.

4. MODUL DE APLICARE - VANDEX CORROSION PROTECTION M se aplica cu pensula sau prin roluire, cu mare atentie, in doua straturi. Intre straturi se va lasa un interval cca. 1 h, pana la intarirea materialului anterior aplicat.
VANDEX CORROSION PROTECTION M poate fi aplicat la temperaturi intre +5 grade C si +35 grade C, atat ale mortarului de protectie cat si a suportului pe care se aplica. Timpul de aplicare este de 45 pana la 60 min, in functie de conditiile atmosferice.

5. CURATAREA UNELTELOR - Dupa utilizare se curata imediat sculele si uneltele folosite folosind apa curata.

6. CONSUM - Aproximativ 2 kg per strat.

7. AMBALARE - Galeti de plastic de 5 kg, reciclabile.

8. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza în spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

9. DATE TEHNICE
Aspect:
Dimensiunea granulelor:
Densitatea sub forma de pulbere:
Grosimea minima a stratului de protectie:
pulbere gri
0,1 – 0,6 mm
1,4 kg/l
2 mm
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX CORROSION PROTECTION M contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pilea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.


eXTReMe Tracker