Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX RAPID M~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de reparatie impermeabil rapid

• Dupa 1 ora – rezistent la incarcari
• Impermeabil la grosimea stratului de 10 mm
• Pentru aplicatii orizontale si verticale
• Destinat pentru canale de ape reziduale si canale de vizitare1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX RAPID M este un mortar de reparatie gata preparat rezistent la apa si umiditate.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX RAPID M este un mortar de impermeabilizare si reparatie versatil pentru suprafete orizontale si verticale din beton sau zidarie.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale, pe baza de ciment si nisip de cuart cu granulometrie controlata si ingrediente chimice speciale de natura anorganica, VANDEX RAPID M este impermeabil la o grosime a stratului de 10 mm. Este durabil si rezistent la inghet dupa intarire, fiind in acelasi timp permeabil la vapori. Rezitenta la compresiune initiala si finala a produsului VANDEX RAPID M este excelenta. Procesul de intarire este accelerat, fapt care permite lui VANDEX RAPID M sa reziste la incarcari dupa numai 1 ora (20 °C / 65% umiditate relativa). VANDEX RAPID M este rezistent la ape uzate menajere.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul ce urmeaza a fi tratat trebuie sa fie sanatos si neted, cu porii deschisi si fara cavitati de suprafata, fisuri mari sau bavuri. Bitumul, uleiurile, grasimile, resturile de vopsea, laptele de ciment si betonul deteriorat trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare (ex. spalare cu jet de apa sub presiune, sablare). In momentul aplicarii suportul se umezeste intens acesta trebuind sa fie umed dar nu ud. Urmele de apa de pe suprafetele verticale si orizontale trebuie indepartate.

5. AMESTECAREA - Se amesteca 25 kg de VANDEX RAPID M cu 3-3,75 litri de apa intr-un recipient curat timp de cel putin 3 minute pana la realizarea unei consistente omogene fara cocoloase. Utilizati un mixer mecanic. Daca amestecul incepe sa se intareasca nu adaugati apa, pentru refacerea lucrabilitatii se reamesteca.

6. MODUL DE APLICARE - A nu se aplica la temperaturi sub +50 C sau pe suporturi inghetate. VANDEX RAPID M se aplica intr-un singur ciclu de lucru (de exemplu cu un fier de glet) la o grosime a stratului de 6-12 mm (12-24 kg/m2). Dupa intarirea initiala poate fi putin lucrat prin driscuire, sau cu o bidinea pentru a-i creste aderenta.

7. INTARIREA - Pe durata intaririi se mentine umiditatea si se asigura o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor climatice extreme (ex. ploaie, vant, soare, inghet). Evitati contactul cu apa curgatoare aprox. 1 ora dupa aplicare.

8. CONSUM - Pentru realizarea unui strat de 1 mm grosime sunt necesare 2 kg de VANDEX RAPID M/m2.

9. MOD DE AMBALARE - Saci de 25 kg din harte dublati la interior cu folie de polietilena.

10. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza intr-un spatiu uscat, in ambalajul original, nedesfacut si nedeteriorat, garantia produsului este de 12 luni.

11. DATE TEHNICE

Aspect Pulbere
Culoare Gri
Greutate specifica mortar uscat 1,65 kg/l
Timpul de intarire aprox. 15-30 min.
Rezistenta la compresiune (100 C) 1 h: 0,5 N/mm2
3 h: 5.0 N/mm2
6 h: 23,5 N/mm2
28 zile (in apa): 36,5.0 N/mm2
Rezistenta la incovoiere (100 C) 28 zile (in apa): 5,5 N/mm2
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, în conditii de laborator. În practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - Irita pielea. Exista riscul de afectare serioasa a ochilor. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu inspirati pulberea. In caz de contact cu ochii spalati imediat cu apa din abundenta si apelati la asistenta medicala. Purtati manusi corespunzatoare si protectie pentru fata si ochi. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a produsului.eXTReMe Tracker