Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX INJECTION MORTAR (VIM)~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Bariera retroactiva contra umiditatii ascensionale

• Elimina igrasia la orice tip de zidarie
• Poate fi folosit si la zidarie din piatra
• Mortar usact gata preparat pentru realizarea injectiei1. DESCRIERE - VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) este un produs special destinat stoparii umiditatii ascensionale in zidarii de caramida sau piatra, pereti din blocuri de granit etc. VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) contine ciment Portland, nisip cuartos tratat intr-un mod special si diversi compusi chimici activi. Datorita reactiei chimice dintre sarurile reactive din structura, umiditate si compusii chimici activi se produce o cristalizare progresiva care obtureaza toti porii si microfisurile din suport. Atunci cand VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) este injectat în orificii efectuate la distante regulate pentru stoparea capilaritatii, cristalizarea se propaga progresiv în zonele adiacente fiecarui orificiu realizand asfel o bariera completa impotriva umiditatii. Mortarul tinde sa umple toate microfisurile si golurile iar dupa intarire formeaza un dop etans care inlocuieste materialul indepartat prin operatia de gaurire.

2. EFECTUAREA ORIFICIILOR - Orificiile se practica în mod normal pe o singura parte a zidariei, totusi, în anumite circumstante ar putea fi avantajos sa se efectueze pe ambele fete, de exemplu la zidarii din piatra cu dimensiuni inegale. În ambele cazuri orificiile trebuie efectuate la o distanta care sa nu depaseasca 11 cm, respectiv 16 cm între centre (vezi schita alaturata) si înclinate in jos sub un unghi de aproximativ 30°. In scopul obtinerii unei bariere continue si eficiente de blocare a umiditatii ascensionale este foarte important sa se pastreze constante atat distanta intre gauri cat si inclinatia acestora. Atunci cand se efectueaza gauri numai pe o singura parte, adancimea garilor va fi pe toata latimea zidului mai putin 5 cm. Daca se efectueaza orificii pe ambele fete atunci adancimea acestora trebuie sa treaca de jumatatea zidului si intercalarea sa se faca conform schitei. Dupa gaurire orificiile trebuie curatate prin suflare cu aer comprimat si umplute în mod repetat cu lapte de var pana cand zidaria de-a lungul gaurilor devine umeda. Lichidul în surplus care nu mai este absobit de zidarie este apoi indepartat cu aer comprimat. Pozitionarea scutului de stopare a umiditatii ascensionale se face în functie de tipul constructiei. Schitele de mai jos ilustreaza cateva cazuri tipice.

3. AMESTECAREA - Pozitionarea scutului de stopare a umiditatii ascensionale se face în functie de tipul constructiei. Schitele de mai jos ilustreaza cateva cazuri tipice.
In anumite situatii (de ex. în schitele 2 si 3) va fi necesar un tratament de impermeabilizare Vandex suplimentar, pentru a evita infiltratiile laterale.

4. PPEPARAREA - La 20 kg (un sac) de VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) se adauga 9,5 - 11 litri de apa amestecand bine timp de 3 - 5 minute. Materialul preparat nu trebuie sa aiba cocoloase. Se amesteca o cantitate de material ce poate fi aplicata în maximum 15 minute. Pasta se amesteca frecvent si nu se adauga apa daca materialul a început sa faca priza.

5. MODUL DE APLICARE - Pentru injectarea produsului VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) se poate folosi un pistol manual sau o pompa de mortar. Ca metoda alternativa VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) se poate injecta prin intermediul unei palnii racordate la un stut sau o duza. Tubul (stutul) de injectie se alege în asa fel incat diametrul sau exterior si lungimea sa corespunda dimensional cu orificiul de injectie. Se introduce tubul în orificiu pana la capat si se retrage apoi treptat pe masura ce orificiul se umple cu mortar.
Deoarece VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) are proprietatea de a umple toate fisurile fine si golurile, va trebui în mod normal ca orificiile sa fie reumplute dupa cateva minute de la aplicarea initiala de VANDEX INJECTION MORTAR (VIM). Materialul în exces va trebui indepartat dupa intarire. VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) nu se aplica la temperaturi sub 5°C, si trebuie protejat de inghet in timpul intaririi. Uneltele folosite vor fi curatate si spalate imediat dupa folosire. Odata ce materialul injectat incepe sa se intareasca trebuie introdusa o folie de plastic, dupa care gaurile se etanseaza prin astupare cu mortar VANDEX UNI MORTAR 1, la care se adauga VANDEX ANTISULPHATE, în raport de 2,5 kg la 25 kg mortar. Lucrarile ulterioare de finisare sau impermeabilizare nu trebuie efectuate inainte ca scutul de stopare a capilaritatii sa devina eficace (inainte ca zidaria sa inceapa sa se usuce). Toate efluorescentele care apar trebuie indepartate imediat prin periere uscata.

6. CONSUM - Desi consumul de VANDEX INJECTION MORTAR (VIM) depinde în mod firesc de porozitatea structurii, totusi, un ghid de consum orintativ este prezentat mai jos:
Consumuri cand se practica orificii de 22 mm diametru numai pe o fata a zidariei:
Grosime perete (m)
Consum (kg/ml)
0,23
1,1
0,29
1,4
0,35
1,8
0,47
2,4


7. MOD DE AMBALARE - Saci de 20 kg din hartie, dublati la interior cu folie de polietilena.

8. DEPOZITARE - Valabilitatea produsului este de 12 luni daca este depozitat in locuri uscate, in ambalajul original nedeteriorat sau desfacut.

9. DATE TEHNICE
Aspect
Culoare
Greutate specifica
Timp de intarire
Pulbere
Gri
1,0 kg/l
60 minute
Toate datele reprezinta valori medii obtinute în urma mai multor teste, în conditii de laborator. În practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea si porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


10. SANATATE SI SECURITATE - Contine ciment. Irita pielea si ochii si poate cauza inflamatii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. Evitati contactul cu ochii sau pielea. In cazul contactului cu ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la asistenta medicala. Folositi manusi de protectie corespunzatoare. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de siguranta a materialului.eXTReMe Tracker