Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX ELASTICIZER PK 75 ~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar impermeabil elastic

• Produs bicomponent
• Realizeaza o pelicula impermeabila elastica, fara efluorescente
• Pentru zone cu risc potential de fisurare
• Pentru beton, zidarie sau tencuiala1. DESCRIERE - VANDEX BB 75 E este un material pe baza de ciment, bicomponent, ce realizeaza o membrana impermeabila, din polimer modificat, fara efluorescente, rezistenta la apa si umiditate, preparata din VANDEX BB 75, componenta uscata, si VANDEX ELASTICIZER PK 75, componenta lichida.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX BB 75 E se aplica pe suprafete de beton, zidarie sau tencuiala, care trebuie etansate si protejate impotriva actiunii apei si umiditatii. Datorita proprietatilor sale elastice se utilizeaza in zone care pot apare fisuri sau deformatii. In ceea ce priveste utilizarea pentru structuri purtatoare de apa potabila pot exista restrictii locale.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale pe baza de ciment, nisip fin de cuart cu granulometrie controlata si ingrediente chimice de natura anorganica, precum si componenta lichida flexibilizanta, se realizeaza o pelicula elastica impermeabila (testata pana la 7,0 bar). Aderenta initiala si finala a produsului VANDEX BB 75 E este excelenta, putand fi utilizata atat pe suprafete orizontale cat si verticale. Este un material durabil, rezistent la inghet si si temperaturi ridicate dupa intarire fiind in acelasi timp permeabil la vapori. Poate fi uitlizat in situatii de apa cu sau fara presiune. Este un material durabil, rezistent la inghet si la temperaturi ridicate dupa intarire, fiind insa permeabil la vaporii de apa. VANDEX BB 75 E este o bariera activa impotriva bioxidului de carbon (CO2). VANDEX BB 75 E nu este un material decorativ.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul ce urmeaza a fi etansat trebuie sa fie sanatos structural si relativ nivelat, iar suprafata sa nu prezinte cavitati, bavuri, sau fisuri. Bitumul, uleiurile, grasimile sau resturile de vopsea trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare. Laptele de ciment si betonul deteriorat trebuie indepartat prin buciardare sau sablare. Suportul trebuie bine preumezit si usor umed in momentul aplicarii fara a fi insa saturat cu apa.

5. PREPARAREA - Inainte de utilizare se omogenizeaza bine componenta lichida. Se amesteca 25 kg de Vandex BB 75 (componenta uscata) cu 10 litri de VANDEX ELASTICIZER PK 75 intr-un recipient curat, timp de cel putin 3 minute, pana la obtinerea unei consistente omogene. Utilizati un mixer mecanic.

6. APLICAREA - A nu se aplica la temperaturi sub 50 C sau pe un suport inghetat. VANDEX BB 75 E se aplica cu fierul de glet sau cu un echipament de pulverizare corespunzator, in 1 sau 2 straturi. Grosimea maxima a fiecarui strat este de 2 mm (4 kg/m2.). Stratul al doilea se aplica peste primul strat inca umed, dupa 2-4 ore, in asa fel incat sa nu se produca deteriorarea acestuia.

7. INTARIREA - Pe durata intaririi asigurati o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor meteo extreme (vant, ploaie, soare, inghet). Pelicula de VANDEX BB 75 E trebuie sa fie complet intarita inainte de a veni in contact cu apa. Asigurati o umiditate relativa de 40-60% si o buna ventilare a spatiilor inchise. Evitati formarea filmelor de apa sau condensului pe suprafata peliculei timp de 7 zile dupa aplicare.

8. MOD DE AMBALARE - VANDEX BB 75 (componenta uscata): Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.
VANDEX ELATICIZER PK 75: Bidoane din polietilena de 10 l.

9. DEPOZITARE - Componenta uscata: Daca se depoziteaza în spatii inchise si uscate, în ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.
Componenta lichida: Se depoziteaza intr-un spatiu incalzit la peste 50C. In ambalajul original nedesfacut garantia produsului este de 6 luni.

10. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX BB 75 contine ciment. Irita pielea. Riscul de afectare a ochilor este ridicat. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare si protectii pentru ochi/fata. Asigurati o ventilatie buna la prepararea cantitatilor mari sau in spatii inchise. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a produselor VANDEX BB 75 si VANDEX ELASTICIZER PK 75.eXTReMe Tracker