Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX CEMELAST LIQUID~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar impermeabil flexibil

• Adecvat utilizarii la rezervoarele de apa
• Flexibilitate la temperaturi ridicate / joase
• Impermeabilizant de suprafata fara efluorescente, flexibil
• Adecvat aplicarii in zone cu risc de fisurare
• Pentru beton, zidarie sau tencuiala1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX CEMELAST este un material pe baza de ciment, bicomponent, ce realizeaza o membrana impermeabila, din polimer modificat, fara efluorescente, cu proprietati hidrofobe, rezistenta la apa si umiditate, preparata din VANDEX BB 75, componenta uscata, si VANDEX CEMELAST LIQUID.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX CEMELAST se aplica pe suprafete de beton, zidarie sau tencuiala, care trebuie etansate si protejate impotriva actiunii apei si umiditatii. Datorita proprietatilor sale elastice se utilizeaza in zone care pot apare fisuri sau deformatii. In ceea ce priveste utilizarea pentru structuri purtatoare de apa potabila pot exista restrictii locale. VANDEX CEMELAST este testat pentru utilizarea la rezervoare de apa potabila.

3. PROPRIETATI - Datorita compozitiei sale pe baza de ciment, nisip fin de cuart cu granulometrie controlata si ingrediente chimice de natura anorganica, precum si componenta lichida flexibilizanta, se realizeaza o pelicula elastica impermeabila (testata pana la 1,5 bar). VANDEX CEMELAST este adecvat utilizarii in zone ce prezinta risc de fisurare. Aderenta initiala si finala a produsului VANDEX CEMELAST este excelenta, putand fi utilizata atat pe suprafete orizontale cat si verticale. Este un material durabil, rezistent la inghet si si temperaturi ridicate dupa intarire, fiind in acelasi timp permeabil la vapori. Poate fi uitlizat la apa fara presiune sau sub presiune. Este un material durabil, rezistent la inghet si la temperaturi ridicate dupa intarire, fiind insa permeabil la vaporii de apa. VANDEX CEMELAST E este o bariera activa impotriva bioxidului de carbon (CO2). VANDEX CEMELAST nu este un material decorativ.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Suportul ce urmeaza a fi etansat trebuie sa fie sanatos structural si relativ nivelat, cu sistemul capilar deschis, iar suprafata sa nu prezinte cavitati, bavuri, sau fisuri. Bitumul, uleiurile, grasimile sau resturile de vopsea trebuie indepartate prin mijloace corespunzatoare (de exemplu hidrosablare, sablare). Suportul trebuie bine preumezit si usor umed in momentul aplicarii, fara a fi insa saturat cu apa.

5. PREPARAREA - Inainte de utilizare se omogenizeaza bine componenta lichida. Se amesteca 25 kg de Vandex BB 75 (componenta uscata) cu 9 litri de VANDEX CEMELAST LIQUID intr-un recipient curat, timp de cel putin 3 minute, pana la obtinerea unei consistente omogene. Utilizati un mixer mecanic. Daca este necesar, se spala recipientul cu apa curate si se adauga la amestec.

6. APLICAREA - A nu se aplica la temperaturi sub 5grade C sau pe un suport inghetat. VANDEX CEMELAST se aplica cu fierul de glet sau cu un echipament de pulverizare corespunzator, in minimum 2 straturi. In functie de consistenta slamului, grosimea maxima a fiecarui strat este de 2 mm (4 kg/m2.). Stratul al doilea se aplica peste primul strat inca umed, dupa 2-4 ore, in asa fel incat sa nu se produca deteriorarea acestuia.

7. INTARIREA - Pe durata intaririi asigurati o protectie corespunzatoare impotriva conditiilor meteo extreme (vant, ploaie, soare, inghet). Pelicula de VANDEX CEMELAST trebuie sa fie complet intarita inainte de a veni in contact cu apa. Asigurati o umiditate relativa de 40-60% si o buna ventilare a spatiilor inchise. Evitati formarea filmelor de apa sau condensului pe suprafata peliculei timp de 7 zile dupa aplicare.

8. CONSUM - Pentru realizarea unei grosdimi a stratului de 2-3 mm sunt necesare 4-6 kg/m2 de VANDEX CEMELAST.

9. MOD DE AMBALARE - VANDEX BB 75 (componenta uscata): Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.
VANDEX CEMELAST LIQUID: Bidoane din polietilena de 9 l.

10. DEPOZITARE
Componenta uscata: Daca se depoziteaza în spatii inchise si uscate, în ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.
Componenta lichida: Se depoziteaza intr-un spatiu incalzit la peste 5 grade C. In ambalajul original nedesfacut garantia produsului este de 6 luni. A se proteja de expunerea directa la soare.

11. DATE TEHNICE
Starea agregatelor Culoare Greutate specifica Densitatea la 200C pH BB 75 (comp. uscata) Pudra Gri Aprox. 1,4 kg/l Elastifiant PK 75 Lichida Alb Aprox. 1 kg/l 9-10
Culoare
Densitate bruta
Timp de intarire
Aderenta la support
Elongatia la rupere la 20 grade C
Rezitenta la rupere la la 20 grade C
Cpacitatea de preluare a fisurilor la la 200C
Capacitatea de preluare a fisurii in beton:
- cu decolorarea peliculei
- fisurarea peliculei
BB 75 E (amestec umed)
Gri
Aprox. 1,65 kg/l
Aprox. 2-4 ore
BB 75 E (uscat)
Gri


1,2 N/mm2
13 %
0,9 N/mm2

0,3 mm
0,5 mm
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


12. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX CEMELAST contine ciment. Nu inspirati pulberea. Evitati contactul cu pielea si ochii. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare si protectii pentru ochi/fata. Asigurati o ventilare buna la rpeaprarea cantitatilor mari sau in spatii inchise. Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a produselor VANDEX BB 75 si VANDEX CEMELAST LIQUID.eXTReMe Tracker