Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA VANDEX CONCRETE GREY~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Mortar de impermeabilizare pentru beton, culoare gri deschis

• Impermeabilzeaza si protejeaza in profunzime
• Ramane permanent activ
• Avizat pentru contactul cu apa potabila1. DESCRIEREA PRODUSULUI VANDEX CONCRETE GREY este un material pe baza de ciment care impermeabilizeaza si protejeaza in profunzime structurile din beton, atunci cand se doreste o culoare similara cu a betonului imbatranit.
Are la baza ciment Portland, nisip de cuart tratat special si compusi chimici activi.
Se livreaza sub forma de pulbere in saci de 25 kg si pentru aplicare necesita numai amestecarea cu apa.

2. DOMENII DE APLICARE - VANDEX CONCRETE GRAY poate fi aplicat pe toate betoanele sanatoase structural, noi sau vechi. Se recomanda in special pentru structuri din beton exterioare.

Domeniile tipice de aplicare sunt:
• rezervoare de apa potabila
• poduri
• baraje
• pereti supraterani din beton
• pasaje subterane. etc.

3. PROPRIETATI - Cand VANDEX CONCRETE GREY se aplica pe o suprafata din beton, componentele chimice active se combina cu calciul liber in prezenta umiditatii formand complexe chimice. Aceste complexe chimice obtureaza capilarele si microfisurile din beton prevenind astfel orice tendinta de infiltrare a apei (chiar sub presiune). Cu toate astea, VANDEX CONCRETE GREY va permite totusi transferul de vapori prin structura (adica betonul va putea inca sa “respire”).
VANDEX CONCRETE GRAY este avizat sanitar pentru contactul cu apa potabila. De aceea este adecvat pentru structuri purtatoare de apa potabila, rezervoare, turnuri de apa, etc.

4. PREGATIREA SUPRAFETEI - Toate suporturile din beton ce urmeaza a fi tratate cu VANDEX CONCRETE GREY trebuie sa fie curatate si cu sistemul capilar “deschis”. Se indeparteeaza laptele de ciment, murdaria, grasimile, etc, prin mijloace corespunzatoare precum spalarea cu apa sub presiune, sablarea umeda sau perierea mecanica cu perii de sarma. Betonul deteriorat, zonele cu segregari, fisurile, se buceardeaza si se prelucreaza pana la suport sanatos, tratat cu VANDEX si remediat. Suprafetele trebuie bine umezite inaintea aplicarii. Suprafata betonului trebuie sa fie umeda dar nu uda.

5. PREPARAREA - VANDEX CONCRETE GREY se amesteca mecanic cu apa curata pana la obtinerea consistentei unei vopsele de ulei. Raportul volumetric aproximativ de amestec este de 0,8 parti apa la 2 parti pulbere. Preparati cantitatea de material ce poate fi aplicata in 20 de minute si amestecati frecvent. Daca amestecul incepe sa se intareasca nu adaugati apa, pentru restabilirea lucrabilitatii se reamesteca.

6. APLICAREA - VANDEX CONCRETE GREY se aplica de regula in doua straturi, prin pensulare sau pulverizare. Aplicati stratul al doilea in timp ce primul strat este inca “crud”.
Post tratament. Zonele tratate trebuie mentinute umede pe o durata de 5 zile si trebuie protejate impotriva actiunii directe a soarelului, vantului si inghetului prin acoperirea cu folii de polietilena, panze umezite sau metode similare.
Nota. Nu aplicati VANDEX CONCRETE GREY la temperaturi sub +5°C. VANDEX CONCRETE GREY nu poate fi utilizat ca aditiv pentru beton sau mortare.

7. CONSUM - Toate suprafetele ce urmeaza a fi tratate vor primi doua straturi de VANDEX
CONCRETE GREY, fiecare strat la 0.75 kg/m2.

8. MOD DE AMBALARE - Saci de hartie, dublati la interior cu folie de polietilena, de 25 kg.

9. DEPOZITARE - Daca se depoziteaza in spatii inchise si uscate, in ambalajul original nedesfacut, garantia produsului este de 12 luni.

10. DATE TEHNICE
Aspect Pulbere
Culoare Gri deschis
Densitate bruta 1,3 kg/l
Timp de intarire Aprox. 90 minute
Toate datele reprezinta valori medii obtinute in urma mai multor teste, in conditii de laborator. In practica curenta, variatiile de temperatura, umiditatea, porozitatea suportului pot afecta aceste valori.


11. SANATATE SI SECURITATE - VANDEX CONCRETE GREY contine ciment. Irita pielea si ochii. Poate cauza alergii la contactul cu pielea. A nu se lasa la indemana copiilor. In cazul contactului cu pielea si ochii spalati imediat cu multa apa si apelati la servicii medicale. Purtati manusi de protectie corespunzatoare.
Pentru informatii suplimentare consultati fisa de securitate a materialului.eXTReMe Tracker