Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com



~FISA TEHNICA XYPEX ADMIX C-1000~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

ATENTIE LA AMBALAJ !

Atentie mainile trebuie sa fie uscate si pungile nu trebuiesc udate inainte de utilizare!
La contactul cu apa punga se dizolva!

XYPEX ADMIX C - 1000 ™
Impermeabilizarea si protectia betonului proaspat


- XYPEX ADMIX C - 1000 este un tratament unic pentru impermeabilizarea si protectia anticoroziva a betonului.
- ADMIX C - 1000 este un produs proiectat special ca aditiv pentru beton si folosirea in conditii de turnare a betonului la temperaturi mai joase si cand timpul de priza este foarte lung.

XYPEX ADMIX C - 1000 sete produs sub forma de praf si este compus din ciment Portland, silice prelucrata foarte fina si substante chimice active de "marca". Substantele chimice active reactioneaza cu partea lichida din betonul proaspat si cu compusi de hidratare ai betonului proaspat provocand o reactie catalitica care creeaza formatii de cristale insolubile sub forma de fibre dendritice in porii, capilarele si microfisurile betonului in formare. Betonul este astfel protejat pe viata contra infiltratiilor de apa sau a altor lichide, a actiunii nocive a mediilor agresive, in orice sens

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE

1.- Pentru impermeabilizarea betonului,dozajul recomandat de XYPEX ADMIX C 1000 este de 2% - 3% din cantitatea de ciment. Pentru rezistenta sporita la atac chimicse va consulta reprezentantul local autorizat Xypex.
BETONUL VECHI SE BUCIARDEAZA INAINTE DE APLICARE
2.- XYPEX ADMIX trebuie adaugat in beton sau mortar in momentul dozarii. Se recomanda ca Xypex Admix sa fie adaugat agregatelor si amestecat cu acestea timp de 2 - 3 minute inaintea adaugarii cimentului si a apei. Amestecarea betonului se va face in continuare dupa practica obisnuita.
La fabricile de beton, XYPEX ADMIX C 1000 poate fi adaugat uniform pe una din benzile de transtort pentru agregate, sau in cazul livrarilor de amestec uscat, se adauga direct in malaxor, inaintea introducerii apei de amestec. Intregul amestec este apoi malaxat minim 5 minute. Pentru aditivare direct in malaxor se va amesteca aditivul corespunzator cu apa (3 parti praf cu 5 parti apa) dupa care se toarna in malaxor si se lasa in agitare 10 - 15 minute.
Materialul poate fi amestecat in malaxor cu ambalajul de plastic acesta fiind un plastic solubil.

3.- Trebuie evitata adaugarea pulberii XYPEX ADMIX C 1000 direct in betonul proaspat, deoarece exista posibilitatea ca aceasta sa nu se disperseze uniform in beton, rezultand un amestec neomogen.
4.- Tratamentul cu XYPEX ADMIX C 1000 are eficienta maxima la betoane care au un continut minim de 250 Kg ciment la metru cub, ier pentru mortare, la un continut minim de 450 Kg de ciment la metru cub.
5.- Pentru obtinerea unui mortar aplicabil la tencuieli impermeabile este recomandat sa se utilizeze orice reteta de mortar fara var cu o cantitate minima de ciment de 450 Kg/mc, agregat nisip sort 0- 3, in raport proportional stabilit de retetele nomenclatorului de constructii Ciar aplicarea sa se faca manual sau cu pompa de mortar tip PUTZMAISTER sau TURBOSOL. Este necesara realizarea unei tencuieli continuie fara goluri si in acelasi timp sa se asigure un contact intim intre aceasta si suport.
6.- Mortarele aplicabile la etansarea rosturilor sub forma de scafe pentru rezervoare sau subsoluri sunt preparate cu aceeasi reteta sau cu un continut de 4-5% XYPEX ADMIX C 1000. Pentru cresterea proprietatilor mecanice si sporirea aderentei in special se poate utiliza la preparare SUF in continut de 7-8% fata de cantitatea de ciment.
7.- La turnarea si post-tratamentul betonului, se folosesc procedurile curente, iar la tencuieli se fac umeziri de doua trei ori pe zi timp de 6 - 7 zile.

ATENTIE: PRODUSELE XYPEX SUNT INCOMPATIBILE CU VARUL SI GIPSUL.

AMBALAJ/LIVRARE.
XYPEX ADMIX C 1000 se livreaza in cutii de carton de 5 kg. Produsele trebuie pastrate la temperatura minima de +7(grade)C. Durata de pastrare este un an in cazul asigurarii conditiei de mai sus.

ATENTIE ! Produsele Xypex sunt puternic alcaline. Protejati mainile cu manusi de cauciuc. Evitati contactul cu pielea si ochii. In caz contrar, clatiti cu apa din abundenta.

AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSULUI XYPEX ADMIX C - 1000

1. Impermeabilizare totala.
XYPEX ADMIX C 1000 previne patrunderea apei sau a altor lichide in beton (Incercari la 100 m coloana de apa au demonstrat ca betonul ce contine XYPEX ADMIX C 1000 este total impermeabil).

2. Protectie marita a betonului.
XYPEX ADMIX C 1000 previne patrunderea apei, a altor lichide sau a substantelor chimice agresive in masa betonului si astfel previne oxidarea armaturii si deteriorarea betonului. Acest tratament Xypex previne de asemenea eflorescenta, fenomenul de gelivatie si alte defect ce apar din contractia si dilatarea asociate ciclurilor de inghet-dezghet. Pentru betoanele supuse la contactul cu produse petroliere aditivarea elimina efectul de percolare a betonului.

3. Cresterea rezistentelor betonului.
Incercarile pe epuvrete au demonstrat cresteri importante (35-40%) a rezistentei la compresiune la betonului ce contine XYPEX ADMIX C 1000. Betonul aditivat prezinta de asemenea o aderenta sporita la sata de contact cu betoane vechi nefiind necesara tratarea rosturilor (conform unui studiu intocmit de INCERTRANS ).

4. Avantaje privind costurile.
Tratamentul XYPEX ADMIX C 1000 nu implica lucrari de pregatirea suprafetelor si costurile aplicarii ce sunt necesare la tratamente de suprafata, deoarece materialul este adaugat in amestecul pentru beton in timpul dozarii.

5. Protectia mediului.
Produsele XYPEX au fost avizate favorabil de EPA SUA, Agriculture Canada, Ministerul Sanatatii Romania, si multe alte agentii de mediu si sanatate din lume.

CONDITII TEHNICE PENTRU FOLOSIREA PRODUSULUI XYPEX ADMIX C- 1000

1.- XYPEX ADMIX C- 1000 este un aditiv cimentos pentru betoane si mortare care formeaza cristale dendritice in porii si tubatiile capilare din beton sau mortare, asigurand astfel impermebilizarea lui totala la apa sau alte lichide.
2. Pentru impermeabilizarea betonului sau mortarului, dozajul recomandat de Xypex Admix C 1000 este de 3%-3% din cantitatea de ciment (la greutate). Pentru rezistenta sporita la atac chimic se va consulta reprezentantul local autorizat Xypex.
3.- Xypex Admix trebuie adaugar in beton sau mortar in momentul dozarii. Se recomanda ca Xypex Admix sa fie adaugat agregatelor pentru beton si amestecat cu acestea timp de 2 - 3 minute inaintea adaugarii cimentului si a apei. Amestecarea betonului sau mortarului se va face in continuare dupa practicaobisnuita.
4.- La fabricile de beton, XYPEX ADMIX C 1000 poate fi adaugat uniform pe una din benzile de transtort pentru agregate, sau in cazul livrarilor de amestec uscat, se adauga direct in malaxor, inaintea introducerii apei de amestec. Intregul amestec este apoi malaxat minim 5 minute.
5.- Trebuie evitata adaugarea pulberii XYPEX ADMIX C 1000 direct in betonul proaspat, deoarece exista posibilitatea ca aceasta sa nu se disperseze uniform in beton, rezultand un amestec neomogen.
6.- La turnarea si post-tratamentul betonului, se folosesc procedurile curente. XYPEX CONCENTRATE ADMIX C- 1000 provoaca o oarecare intarziere a prizei betonului. De aceea nu se recomanda folosirea de intarzierori de priza( de tip REPLAST) si/sau aditivi intes reducatori de apa / superplastifianti ( de tip FLUBET). Efectul poate fi intarzieri excesive a prozei betonului. Acestia se pot folosi cu dozaje reduse atunci cand conditiile de mediu o cer.

LIMITARI

Temperatura amestecului la care se administreaza Xypex Admix C 1000 trebuie sa fie mai mare de +5(grade)C. La folosirea Admix poate aparea o intarziere a prizei. Marirea timpului de intarire betonului depinde de reteta acestuia si de dozajul de Admix.
Fabricantul este disponibil cu informatii suplimentare pentru proiecte importante.

INCERCARI SI AGREMENTE TEHNICE

XYPEX CONCENTRATE ADMIX C- 1000 a fost incercat dupa prevederile urmatoarelor standarde: PERMEABILITATEA: US Corps of Engineers CRD - C 48-73. I.N.C.E.R.C. STAS. REZISTENTA LA COMPRESIUNE: ASTM C 39.

AMBALAJ/LIVRARE.

AGREMENT TEHNIC MLPAT 016 - 04 / 223 - 2003.

Xypex Admix C 1000 se livreaza in cutii de carton de 5 Kg.
Produsele trebuie pastrate la temperatura minima de 7(grade)C.
Durata de pastrare este de un an in cazul asigurarii conditiei de mai sus.

ATENTIE !

Produsele Xypex sunt puternic alcaline. Protejati mainile cu manusi de cauciuc. Evitati contactul cu pielea si ochii. In caz contrar, clatiti cu apa din abundenta.



eXTReMe Tracker