Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com



~FISA TEHNICA MAPEI MAPEGUM WPS ™~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Membrana lichida cu aplicare la rece, elastica, cu uscare rapida pentru impermeabilizarea suporturilor in spatii de interior

CAMPUL DE APLICARE

Impermeabilizarea suprafetelor suport la pardoseli sau pereti, in spatii de interior, care nu sunt in contact permanent cu apa sau nu au infiltratii de umiditate prin capilaritate.
Strat intermediar aplicat pe pardoseli ce prezinta microfisuri, peste care se monteaza cu adezivi placi ceramice sau placi din roci naturale.
Mapegum WPS se poate aplica ca impermeabilizant pe:
- gips carton, tencuieli din gips sau pe baza de ciment, zidarie din BCA;
- suprafete suport pe baza de ciment, anhidritice, lemn, vechi placaje ceramice sau din piatra naturala dar care se trateaza mai intai cu amorsa de aderenta Mapeprim SP.

Exemple tipice de aplicare
- Impermeabilizarea peretilor si pardoselilor de bai sau grupuri sanitare inaintea montarii placilor de ceramica sau din piatra naturala.
- Impermeabilizarea peretilor sau pardoselilor din bucatarii precum si a blatului de gatit al mobilierului de bucatarie, inaintea montarii de placi ceramice.

CARACTERISTICI TEHNICE

Mapegum WPS este o pasta monocomponenta de culoare gri, pe baza de rasini sintetice in dispersie apoasa ce nu contine solventi.
Datorita consistentei si tixotropiei se aplica usor atat pe suprafetele orizontale cat si inclinate sau verticale.
Dupa rapida evaporare a apei din materialul proaspat, Mapegum WPSMse transforma intr-o membrana elastica, rezistenta la un trafic pietonal lejer, peste care se pot monta cu adezivi adecvati placi ceramice sau din piatra naturala.
Datorita elasticitati hidroizolatiei Mapegum WPS, aceasta suporta miscarile de dilatatie sau contractie normale ale suportului datorate diferentelor de temperatura sau vibratiilor.
Mapegum WPS, dupa intarire fiind un material elastic se poate utiliza si ca membrana antifisura pe suport cu microfisuri < 1 mm (se aplica ca strat intermediar intre suportul cu fisuri si placajul ceramic montat cu adeziv).
Dupa uscare, stratul de Mapegum WPS este rezistent la apa, apa calcaroasa (pH>12), apa cu clor sau cea care contine diferiti detergenti de uz casnic.
Acest sistem de impermeabilizare a suportului este adecvat pentru a monta ulterior diverse tipuri de materiale de finisaj in placi de format mic utilizand adezivi pe baza de ciment (tip Granirapid, Keraflex , Adesilex P9) sau adezivi in dispersie (Ultramastic III). Sistemul este certificat pentru medii umede de urmatoarele institute:
-Saurefliesner (Germania).
-Sp Swedish National Testing & Research Institute, Suedia.
-Norvegia Research and Building Institute (Norvegia).

RECOMANDARI

- Nu aplicati Mapegum WPS la temperaturi < + 5 grade C.
- Evitati baltirea permanenta a apei dand o panta de scurgere suportului.
- Nu aplicati Mapegum WPS pe suport umed sau supus infiltratiilor de umiditate prin capilaritate.
- Nu aplicati Mapegum WPS pe membrane bituminoase sau asfaltice proaspete care elibereaza uleiuri sau plastifianti.
- Nu folositi Mapegum WPS pe suport ce va fi in imersie continua de apa ex.: piscine, bazine de apa. Folositi materialul Mapelastic sau Mapelastic Smart.
- Nu utilizati Mapegum WPS pentru a masca fisurile aparute in stratul suport ca urmare a unor miscari puternice.
- Mapegum WPS va fi intotdeauna protejat ulterior prin aplicarea unui placaj ceramic sau din piatra naturala.

MODUL DE APLICARE

Prepararea suportului
Suportul trebuie sa fie solid, curatat, uscat, fara grasimi, vopsea, sau orice substante care ar putea scadea aderenta.
Spalati foarte bine suprafata pe care se aplica hidroizolatia Mapegum WPS (suportul existent, membrane bituminoase, suprafete metalice) de mucegai sau ciuperci, prin curatare mecanica sau spalare cu vapori de apa supraincalzita.
Suportul pe baza de ciment trebuie sa fie stabil si uscat, fara infiltratii de umiditate prin capilaritate. Suportul foarte absorbant trebuie tratat inainte cu amorsa tip Primer G diluat cu apa 1:1 sau 1:2 , asteptati sa se usuce si apoi aplicati hidroizolatiaMapegum WPS.
Suprafetele pe baza de gips sau anhidridice trebuie sa fie perfect uscate (umiditate reziduala max 0,5%) si in aceste cazuri se vor trata cu amorse tip Primer G sau Primer S.
Pe suport existent din placi ceramice sau din roci naturale se aplica mai intai amorsa epoxidica Mapeprim SP si cand aceasta devine lipicioasa se aplica hidroizolatia Mapegum WPS.
Daca suprafetele suport au denivelari se vor nivela imediat dupa spalare utilizand de la caz la caz produsele complementare MAPEI (vezi materiale pentru pregatirea suportului).
Daca materialul Mapegum WPS se aplica pe un suport microfisurat, (cu rol de membrana antifisura) se va arma obligatoriu cu plasa din fibra de sticla cu ochiuri de 4x4,5mm iar dupa uscare peste hidroizolatie se vor monta cu adezivi placi ceramice.

Aplicarea produsului
Aplicarea se poate face cu spatula lisa, rola, bidinea sau prin pulverizare (cand este necesar produsul se dilueaza cu max. 5% apa).
Aplicarea se face in grosime uniforma de max. 1 mm pe strat, apoi se asteapta uscarea si se aplica straturile succesive prin metoda “mainilor incrucisate” (timp de asteptare intre o mana si alta 1-2 ore in functie de temperatura ambientala).
Grosimea finala a stratului de hidroizolatie aplicat nu trebuie sa fie mai mica de 1 mm si trebuie in final sa fie consistenta, elastica si continua, avand grija sa nu exsiste pe suport zone neacoperite sau cu pori.
Dupa aprox. 12 -24 ore de la aplicarea ultimului strat, in functie de conditiile de temperatura, este posibila montarea placilor ceramice sau a pietrelor naturale etc., utilizand adezivii adecvati respectiv de clasa C2 pentru adezivi pe baza de ciment sau D2TE pentru adezivii in dispersie.
N.B. Pentru a garanta continuitatea impermeabilizarii este oportun ca la imbinarile suprafetelor perete - pardoseala sau perete - perete sa folositi Mapeband, tesatura cauciucata care se furnizeaza ca pisa speciala (vezi fisa tehnica).
Profilul Mapeband trebuie sa fie total inglobat in hidroizolatia Mapegum WPS.

Montarea placilor ceramice Dupa aplicarea produsului Mapegum WPS asteptati ca acesta sa se usuce:
-24 de ore pe un suport absorbant.
-4-5 zile pe un suport neabsorbant.
Montarea placilor ceramice se face cu rosturi mari in corespondenta cu dimensiunea placilor si se folosesc adezivi adecvati (tip Keraquick, Granirapid, Keraflex sau Ultramastic III).
Chituirea rosturilor se poate face cu Ultracolor, Keracolor sau Kerapoxy – vezi paletarul de chituri ROSTURI COLORATE.

CURATAREA

Mapegum WPS se poate face cat este proaspat cu apa.

CONSUMUL

Consumul este de cca. 1,5 kg/m2/ pentru fiecare mm de grosime.

AMBALAREA

Galeti de 25, 10 sau 5 kg.

DEPOZITAREA

Depozitat in loc uscat, are o valabilitate de 24 luni de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj. A se feri de inghet.

PRODUS DESTINAT UZULUI PROFESIONAL

ATENTIONARI

Indicatiile si prescriptiile de mai sus, desi corespund celei mai bune experiente a noastre se vor considera, in orice caz, cu caracter pur orientativ si vor trebui sa fie confirmate de aplicatii practice care inlatura orice indoiala; de aceea, inainte de a adopta produsul, cel care intentioneaza sa-l foloseasca trebuie sa stabileasca el insusi daca produsul este sau nu adecvat utilizarii avute in vedere, si oricum sa-si asume intreaga raspundere ce poate deriva din folosirea lui.

DATE TEHNICE  
DATE DE IDENTIFICARE A PRODUSULUI: Mapegum WPS
Tip pasta
Culoare gri deschis
Greutatea specifica 1,45 g/cm3
pH 9,0
Reziduu solid 75 %
Vascozitate Brookfield 180.000 mPa.s (rotor E, viteza 5)
Depozitare 24 luni in ambalajul nedesfacut. A se feri de inghet.
Clasificare dupa directiva 99/45/CE nu
Incadrare vamala 4002 11 00
DATE DESPRE APLICARE
Temperatura minima de aplicare

+ 5 grade C
Temperatura de aplicare permisa intre +5 si +35 grade C
Uscare completa (la 2 mm grosime) la +23 grade C 5 ore
Uscare completa (la 2 mm grosime) la +5 grade C 12 ore
Timpul de asteptare inainte de placarea cu ceramica 12-24 ore
CARACTERISTICI TEHNICE FINALE
Rezistenta la socuri si diferente de temperatura

optima
Rezistenta la imbatranire optima
Rezistenta la solventi si uleiuri discreta
Rezistenta la acizi si alcali discreta
Alungirea la rupere (dupa DIN 53504) 180%
Rezistenta la temperatura -30 la +100 grade C
Absorbtia de apa (in greutate)
dupa 7 zile la 23 grade C +21 de zile imersie in apa

10% (norma UNI 8202/22a)
Permeabilitatea la vapori de apa 650 (norma UNI 8202/23a)




eXTReMe Tracker